<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158092" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Киев отхвърл...

Какво могат “Мардер” и “Пейтриът”

07 Януари 2023
0 665

Какво могат “Мардер” и “Пейтриът”?

Ракетите “Пейтриът”, които САЩ и Германия предоставят на Киев, образуват защитен похлупак над зона с размери 100 километра на дължина и 30 километра на височина. А как ще помогнат на Украйна танковете “Мардер”, отговорът дава Deutsche Welle.

Бойните бронирани машини „Мардер” не са нападателно оръжие, а служат за защита или засада. Произвеждат се от германската оръжейна компания „Райнметал” от Дюселдорф. Те са пъргави и маневрени, а Бундесверът ги използва от десетилетия. Концепцията за този вид унищожител на танкове, заместител на противотанковите оръдия, е още от времето на Студената война.

Какво могат &#8220;Мардер&#8221; и &#8220;Пейтриът&#8221;
Снимка: iStock

Киев отхвърли призива на Путин за временно примирие

На предната фронтова линия

Със своето въоръжение „Мардер” може да спира вражеската пехота, танкове и бронирани бойни машини. Неговата термовизионна камера му позволява да бъде използван и през нощта, както и при всякакви атмосферни условия.

„Мардер” не са оборудвани с тежко въоръжение, каквото имат например танковете. Въпреки това мястото им е на предната фронтова линия, където предлагат добра защита срещу огъня на противника.

“Пейтриът” срещу ракети и самолети

Системата „Пейтриът” е една от най-модерните противоракетни установки в света. Тя може да засича и унищожава летящи балистични и крилати ракети на далечно разстояние и на голяма височина. Осигуряват надежден щит, представете си го като похлупак, покриващ 100 километра на дължина и 30 километра на височина, над мястото, на което са разположени.

С помощта на радар системата разпознава дали летящият обект е приятелски или вражески, и при необходимост срещу него се изстрелва ракета. Една установка „Пейтриът” позволява да бъдат наблюдавани до 50 възможни цели едновременно, от които най-много пет могат да бъдат отразявани.

В края на декември САЩ обявиха, че ще предоставят на Украйна една батарея „Пейтриът”, а сега Германия е готова да изпрати още една.

Бундесверът разполага с тази противоракетна система от 1989 година. Оттогава „Пейтриът” са модернизирани многократно.

Какво могат “Мардер” и “Пейтриът”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Binance开户

    15 Май 2023

    I don't think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

Реакции