<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152778" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: „Игри на вол...

Какво обича да похапва крал Чарлз III?

28 Ноември 2022
0 200

Какво обича да хапва крал Чарлз III? Британският монарх има специфични хранителни навици, които упражнява от години. Докато покойната кралица Елизабет II имаше 4 хранения на ден и чаша джин, нейният син се е фокусирал върху друг хранителен режим.

Неконтролируема чайка е откраднала храна за над 350 евро от супермаркет

Кралят предпочита да се храни с растителни храни или иначе казано – веган. Причината е екосъобразна. Когато ограничи месото и млечните продукти, той значително намалява своя въглероден отпечатък.

Какво обича да похапва крал Чарлз III?
Wikipedia

“От години не съм ял месо или риба поне 2 пъти седмично и поне 1 ден не консумирам млечни продукти”, сподели монархът през BBC през 2021 г.

Защо хората започват да ядат египетски мумии?

Закуска и вечеря

Закуска и вечеря – това е напълно достатъчно за Чарлз III. Той закусва сравнително късно, затова и пропуска изцяло обяда. Първото му хранене за деня често се състои от чаша чай “Дарджилинг” с мляко и мед, и често домашен хляб със семена, пресни плодове и сокове.

А най-любимото му ястие е яйца на фурна със сирена. През 2018 г. Clarence House сподели рецептата.

Съставки:

  • 100 гр. спанак
  • 1 чери домат или сушен домат
  • 35 гр. силно меко сирене
  • 1 яйце
  • 80 мл готварска сметана
  • 15 гр настъргано твърдо сирене
  • накъсани листа пресен босилек

Слагате масло по стените на малка тава, нареждате спанака и оставяте малка дупка в средата. Нарязаният домат, мекото сирене и босилека се слагат върху спанака. Яйцето се чупи и поставя в дупката, а върху него внимателно се изсипва сметаната, като е важно жълтъкът да остане цял. Всичко се поръсва с настъргания кашкавал. Пече се на загрята на 180 градуса фурна за 8-10 минути.

Какво обича да похапва крал Чарлз III?

Тази сравнително лесна и бърза рецепта също често фигурира в закуската на краля.

Освен кашкавалени яйца, той обича и рохко сварени – не повече от 2-3 минути. Често ги включва към салати с майонезен дресинг.

Хитри животни крадат храна (видео)

Има, разбира се, и храни, които той не харесва. Кралят не е фен на шоколада, кафето и чесъна. Както и на неправилно затоплени бисквити. Ако не отговарят на определена температура, не би ги ял. Не знаем обаче каква е тя.

“Чарлз обича сирена и бисквити след хранене. Но той обича всичко да бъде по един определен начин, включително храната да е на една определена температура.”

Какво обича да похапва крал Чарлз III?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции