<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141349" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Председателя...

Какво показват данните на трудовата инспекция спрямо „фалиращия“ завод

16 Август 2022
0 541

Какво показва проверката на трудовата инспекция спрямо „фалиращия“ завод в Димитровград – контролните органи се самосезираха след публикации за освобождаването на 61 работници от торовия завод “Неохим”. Целта е да се гарантират в най-пълна степен трудовите права на работещите, съобщиха от институцията.

Затварянето на завода бе обявено от ръководството през миналата седмица, а през уикенда там на посещение отиде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заключи, че това е заради скъпия газ, за който обвини кабинета “Петков”.

Лъжите на Борисов, епизод пореден: “фалиращ” завод се оказа със 75 милиона лева печалба

Какво показват данните на трудовата инспекция спрямо „фалиращия“ завод

Част от прекратените трудови договори са заради придобито право на пенсия, друга част от работниците са работили на срочни договори с условие за завършване на определена работа. Има само два случая на прекратени трудови договори по взаимно съгласие, изразено писмено, е установила проверката. Нито едно от основанията не е свързано с процедурата за масови уволнения, посочват от институцията.

Източник: в. Дневник

Какво показват данните на трудовата инспекция спрямо „фалиращия“ завод в Димитровград

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции