<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146156" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Експерти виж...

Какво се случва, ако машините за гласуване се счупят в изборния ден? (видео)

01 Октомври 2022
0 112

Какво се случва, ако машините за гласуване се счупят в изборния ден? Отговор на този въпрос се опитва да даде бТВ.

“Дай акъл” за изборите от Враца (видео)

ЦИК изтегли номерата на кандидатпрезидентите и партиите за предстоящите избори 2 в 1

Първата стъпка е да се викне техникът, определен за дадената секция или секции. Ако той не успее да се яви на място до 20 минути, предприема се друго. Действието е минаване към хартиен вот. Това е целият протокол при такъв сценарий, даден от Централната избирателна комисия.

Машината

Машината за гласуване има няколко отделения, които са предвидени за работа по време на изборния процес. Всичко останало е във фабрични отделения, които са защитени с капаци.

Основният консуматив е принтерната хартия, като отделението се намира в задната страна на машината. То се запечатва с пломба с уникален номер след всяко отваряне и сменяне на хартията.

Отделението за поставяне на флашките също е запечатано, като е защитено с пломба.

Флашките са предварително сложени в машината преди изборния ден. И се изваждат след приключването на вота. Машината не може да работи, ако една от флашките не е вкарана.

Към настоящия момент организацията за изборите е своевременна. Всички решения на ЦИК са в срок, няма забавяния. Това обяви председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова. Тя добави, че съставите на комисиите в чужбина също са попълнени.

11845 ще бъдат секциите в страната. 48 часа преди изборния ден ще бъдат разкрити допълнителни места за гласуване в лечебни заведения.

Какво се случва, ако машините за гласуване се счупят в изборния ден? (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции