<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154676" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стоичков обл...

Какво ще се случи с тялото ни, ако хапваме по един портокал всеки ден?

12 Декември 2022
0 254

Какво ще се случи с тялото ни, ако хапваме по един портокал всеки ден? Отговор на този въпрос можем да намерим в настоящата статия.

Учени: Пиенето на 8 чаши вода на ден може да е опасно

Какво ще се случи с тялото ни, ако хапваме по един портокал всеки ден?

Портокалите са едни от плодовете, които свързваме със зимата. През този период те се срещат в изобилие на пазара и цената им е достъпна. Но това не са единствените две причини, поради които да си ги купуваме. Портокалите са изключително полезен плод, съдържащ здравословни вещества. Организмът ни се нуждае от тях, за да функционира правилно.

За какво помага портокалът?

Сърдечносъдовото здраве се подобрява

Според Американската сърдечна асоциация, консумацията на портокали на ежедневна база може да допринесе за подобряването на сърдечносъдовата функция. Те са изключително богати на фибри и антиоксиданти, които намаляват холестерола. Също прочистват стените на кръвоносните съдове, потискат възпаленията и стимулират сърдечносъдовата функция.

Подобрени памет и концентрация

Портокалите могат да ви помогнат да използвате мозъка си по-добре. Благодарение на антиоксидантите в тях, мозъчната дейност се стимулира и подобрява. Стареенето на клетките, включително тези на мозъка, се забавя, защото антиоксидантите потискат оксидативния стрес и възпаленията. Те са едни от водещите причини за развитие на хронични и дегенеративни заболявания на нервната система.

Имунната система ще се подсили

Редовното похапване на портокали носи на организма чудесни количества витамин С. Той е важен антиоксидант за имунната система, без който нейните функции се затрудняват. Витамин С се бори с възпаленията, ускорява оздравителните процеси. Също участва в деленето на клетките и възстановяването на тъканите.

Източник: Az-jenata

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции