<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109829" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Мутафчи...

Какво щяхте да спечелите, ако беше починал? (Коментарът на “Господарите”)

28 Ноември 2021
0 7864

Марк Твен е бил абсолютно прав, когато е казал, че човешката глупост е безкрайна също като Вселената. Тъкмо си помислиш, че си чул и видял всичко в живота си, а тя те издебва в гръб и те сразява всеки път с нещо ново.

Важно е да опитваме да бъдем толерантни към хората, които не споделят нашите идеи, защото на този свят му трябват повече мир и любов. Нека уважаваме всеки, който се отличава от нас по религиозни и политически убеждения, по сексуална ориентация, по любим музикален жанр и т.н. Тези неща не са никаква пречка да се разбираме. За други обаче си има граници.

Много е трудно да приемеш човек, който се радва на нечия смърт, била тя и непотвърдена. Видяхме доста такива хора през последните дни.

Какво щяхте да спечелите, ако беше починал?
Как започна всичко?

През октомври главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев, член и на Националния оперативен щаб за борба с Covid-19, обяви, че се е самоизолирал заради коронавируса. Месец по-късно някой забеляза, че медикът скоро не се е появявал из телевизионните студиа и това беше много удобна възможност за конспиратори и антиваксъри да се усъмнят в това дали е жив. Явно, ако не участваш в сутрешните блокове, това е сигурен знак, че вече те няма на белия свят.

Само за броени часове този слух се разрасна като зараза, хранеща се с необяснимата омраза на хората в социалните мрежи. Виждахме коментари като „Най-после!“ и „Ето до какво водят ваксините“. Както се досещате, от добро възпитание цитирам само някои от по-щадящите потребителски реакции, защото други са наистина трудни за преглъщане.

Последва видео в YouTube, в което някакъв мъж от “Алфа тв” обявява голямата, гореща, пиперлива, взривяваща новина за смъртта на доц. Кунчев. Хора във всички социални мрежи споделяха клипа с удоволствието, че, видиш ли, се оказали прави и че пустите ваксини са го убили.

Можете да си припомните смущаващото видео по-горе.

Веднага беше казано и че главният здравен държавен инспектор си е поставил трета бустерна доза срещу Covid-19, което всъщност е лъжа.

В интервю за бТВ дори самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че доцентът е в болница. Той обаче също се изказа неподготвен.

Ангел Кунчев: Не съм в болница, нещо повече – имам нахалството да не съм и умрял!

Няколко часа след всичко това самият Ангел Кунчев се появи и сподели в профила си във Facebook, че има „нахалството“ да е още жив.

„Не съм постъпвал в болнично лечение през последните две години, не съм с инфаркт, нито с инсулт. Нямам направена трета доза (за съжаление)! Благодарение на ваксинацията изкарах сравнително лек Covid-19, а сега се възстановявам у дома. На моята възраст – карам 63 години с диагнози като хипертония, диабет, ритъмни нарушения, едно дори и средно тежко Covid заболяване със сигурност щеше да ме отнесе! Ето защо дължа живота си на ваксинацията и в това няма никакво съмнение. Ако си бях направил и третата игла – вероятно щях да избегна и това премеждие, но ще го направя скоро след пълното възстановяване“, каза той.

Какво щяхте да спечелите, ако беше починал?
И какво последва?

Същите тези конспиратори и антиваксъри не само не се смириха след очевидните си лъжи, но и се разяриха още повече… и се разочароваха.

Знам, че някои хора не вярват в коронавируса и във ваксините. Знам, че вместо това предпочитат да вярват в кеймтрейлс, в рептилите, в т. нар. световен елит, в горещо очакваното възкръсване на Кенеди, че Земята е плоска и в това, че континентът Австралия не съществува… Знам, но се опитвам мирно и кротко да деля една планета с всички тях.

Не мога обаче да се примиря с хора, които желаят нечия смърт. И които са искрено разочаровани, че тя не е факт.

Сериозно, какво ви става? Смятате ли, че това е нормално? Щеше да ви е много приятно, че един човек е решил да предпази себе си, семейството си и обществото, поставяйки си ваксина? Явно е много тъжно, когато отговорни граждани не умират.

Доц. Ангел Кунчев: Връщам се на работа в понеделник

Впрочем, в петък доц. Кунчев заяви, че от понеделник се връща на работа. Отново имаше ядосани хора. Не стига, че не се гърчи в болница, ами и на работа ще ходи!

Появиха се нови конспирации, че той всъщност бил починал и тайно го погребали, а сега властите щели да инсценират смъртта му чрез катастрофа. Аз пък се чудя дали той отдавна не живее на Хаваите, докато ние две години активно гледаме пред малкия екран една холограма, вместо истински човек…

Ето, току-що създадох конспиративна теория. Достатъчно нелепо звучи, значи веднага ще клъвнат!

Големият въпрос обаче не изчезва от ума ми. Какво щяхте да спечелите, ако доц. Кунчев беше починал?

Имате ли отговор изобщо?

Какво щяхте да спечелите, ако беше починал?

Автор: Катя Димитрова

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции