<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155964" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: С гласовете н...

Калина Константинова: ПП най-вероятно ще върне мандата неизпълнен (видео)

20 Декември 2022
0 120

Калина Константинова: ПП най-вероятно ще върне мандата неизпълнен. Това стана ясно от думите на депутата и ексвицепремиер в правителството на „Продължаваме промяната“ пред bTV.

Подкрепа от ГЕРБ?

„Това, което чухме като коментар от страната на Бойко Борисов, е агресивната реакция на един лидер, който не съумя. Имаше добра предпоставка в този парламент да се намери мнозинство и честно казано на него му беше гласуван този ангажимент. Сега се бяга от отговорност – търси се кой е виновен за тяхната импотентност и неспособност да съставят такова мнозинство и да излъчат кабинет с първия мандат“, каза Константинова.

Василев: Симбиозата между Радев и Борисов е толкова силна, че няма нужда да се срещат (видео)

Калина Константинова: ПП най-вероятно ще върне мандата неизпълнен (видео)

На въпрос дали от ПП ще приемат евентуална подкрепа от ГЕРБ за съставяне на правителство, тя посочи, че първо това Народно събрание трябва да свърши „важните за хората задачи“, по които евентуален кабинет да може да работи.

ПП и ДБ изземат службите на президента със законопроекти

„Важните задачи“

“След това ще видим дали едно правителство може да ги приведе в действие. По време на преговорите за съставянето на кабинет ще видим дали изобщо има смисъл от такова правителство чрез гласуването на някои законопроекти”, добави тя.

„Продължаваме промяната“ обявиха кандидатурата си за премиер (видео)

По думите ѝ лакмус ще бъдат законопроектът за КПКОНПИ, както и този, свързан с разследването на главния прокурор. Константинова благодари на президента, че ще даде време преди връчването на втория мандат, за да се изпълнят тези задачи.

Калина Константинова: ПП най-вероятно ще върне мандата неизпълнен (видео)
Правителство на малцинството

Асен Василев: С “Демократична България” ще предложим правителство на малцинството (видео)

„Сега е наша задача и това е ролята ни, като втора политическа сила, да проверим дали има такива политики около които всички партии могат да се обединят“, обясни още тя. Като допълни, че след това ще стане ясно дали „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще имат правителство на малцинството или не.

Калина Константинова: ПП най-вероятно ще върне мандата неизпълнен

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции