<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146147" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Господарите"...

Кампанията “С кофа на главата” насърчава младите да гласуват (видео)

01 Октомври 2022
0 298

Кампанията “С кофа на главата” насърчава младите да гласуват.

“Хората си слагат кофа на главата, защото е забавно, блъскат се, падат. Забавляват се с това. Идеята е да съберат по-голям интерес към каузата на следващите избори да се удвои избирателната активност. Това е инициатива на хора, които са основатели на едни от най-големите дигитални агенции в страната. Обикновено работят, за да комуникират добре бизнесите на клиентите си. Сега са застанали зад нещо, което вярват, че ще проработи за всички и ще бъде полезно.”

Как ще гласуват хората в едни от най-бедните села от Северозапада? (РЕПОРТАЖ)

Кампанията "С кофа на главата" насърчава младите да гласуват (видео)

Думтие са на Мария Йотова пред Нова.

Според Бисер Вълов, предприемач, който се е включил в това начинание, каузата е насочена към по-голяма избирателна активност.

“Кофата е интересна интерпретация. Основното е скриването. Да прикриеш себе си от проблемите. Част от младите хора си мислят, че за тях не е време за политика. Затова обръщам внимание, че дали ще гласуват или не, ще определи четири от най-важните години в живота им. Това определя дали те ще останат в България и ще живеят в подредена държава или ще искат да я напуснат. Аз лично искам да има поне 60% избирателна активност. Това е моята лична кауза и мисля, че тя важи за всички участници”. Това казва Вълов.

Още мнения

“Основното и най-важно нещо е, че когато сме с кофа на главата, игнорираме проблема. Имаме право на избор, така трябва да работи нашето общество. Преди 2-3 месеца се събрахме група от хора, предимно предприемачи, и направихме тази организация – “Волт по две”. С кофата е само една част от кампанията. Тя е по-всеобхватна, предимно в социалните мрежи.”

Това заявява предприемачът Велизар Величков.

Хората зад проекта са с активна гражданска позиция и отправят предизвикателство към всички, имащи право да гласуват, да излязат и да го направят на 2 октомври. Те се опитват по всякакъв начин да подтикнат населението да даде своя вот.

“Важно е да се гласува, защото това е идеята на демокрацията. И ако обществото не вземе това решение, това означава, че тези решения ще се вземат от малцинство от хората. И то малцинство, което е крайно радикализирано – партийните ядра, които се активизират.”

Това пък заявява Борислав Михайлов от проекта “Стража”. Той стои и зад “С торба на главата”.

Кампанията “С кофа на главата” насърчава младите да гласуват.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции