<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155779" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пеле поздрав...

Канал в САЩ отряза финала в Катар – пусна американски футбол

19 Декември 2022
0 1620

Американският канал FOX Sports бе един от правоносителите за излъчване на Световното първенство по футбол. Той излъчваше и финала между Аржентина и Франция. Само че не докрая.

Канал в САЩ отряза финала в Катар &#8211; пусна американски футбол
Снимка: Facebook/FIFA

След като мачът влезе в продължения, а в последствие се реши и чрез дузпи, стана ясно, че ще има забавяне в програмата. Същата медия държи правата и за част от срещите от Националната футболна лига. Така се породи конфликтът дали основният канал да продължи да излъчва и награждаването на новия световен шампион или да се прехвърли към мача между Джаксънвил Джагуарс и Далас Каубойс.

В крайна сметка решението на продуцентите е било да даде път на любимия в страната спорт. Срещата от редовния сезон на НФЛ е започнала по основния канал, докато феновете на Глобалната игра са можели да проследят радостта на аржентинците по една от сателитните програми на медийния гигант.

Абсолютен трилър определи новия Световен шампион! (видео)

Това разбира се събуди известно негодувание. Неписано телевизионно правило е започналите предавания на живо да се довършват докрай. Друг е въпросът дали награждаването се брои като част от мача или като последваща церемония. Както всичко останало в Катар, и церемонията по закриването бе значително по-дълга от това, което сме свикнали да виждаме на Мондиали. Освен това зрелището впечатли и с пищността си.

Особено изненадващо идва решението на фона на отбелязания значителен ръст у гледаемостта на футболните финали. Самата медия се похвали със завишени показатели след четвъртфиналната фаза.

Източник: The Athletic

Канал в САЩ отряза финала в Катар – пусна американски футбол

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции