<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147355" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ще присъства ...

“Капитан Андреево” става обект от националната сигурност (видео)

12 Октомври 2022
0 141

“Капитан Андреево” става обект от националната сигурност. Това обяви служебният министър-председател Гълъб Донев на заседание на Министерски съвет днес.

“Целта е да върнем сигурността и качеството на стоките, които влизат в Европейския съюз. Няма да допуснем българската граница, която е външна граница на ЕС, да се използва за вътрешнополитическа употреба. Категорични сме, че мястото на България е в Шенгенското пространство”, каза преди началото на заседанието премиерът.

Европейският парламент обсъжда присъединяването ни към Шенген

“Златната граница”

Повод за решението на служебния кабинет е серията разкрития на предишното правителство с мандата на “Продължаваме промяната” за дейността на частната лаборатория по качествен контрол на храните. Сагата със занижения контрол и пропускането на храни със завишени нива на пестициди се овенча и с премиера на филма “Златната граница”, състояла се миналия месец.

Oт ПП представиха филма “Златната граница: Капитан Андреево” (трейлър)

Той проследява хронологичния ред на събитията от зората на прехода и чак до наши дни. Авторите разкриват как контрабандата на границата се е сраснала с държавния апарат и хората на власт.

На 19 май 2022 г. правителството на „Продължаваме промяната“ върна държавата в контрола на границата в лицето на БАБХ. Вследствие на това в над 50% от преминаващите храни агенцията установи завишени нива на пестициди – или 22 тона са били отхвърляни на ден.

&#8220;Капитан Андреево&#8221; става обект от националната сигурност (видео)
Архив БулФото

Сегашното решение на Министерски съвет във вече изтичащия мандат на служебното правителство е втори опит то да се окичи с лаврите на предишния кабинет с премиер Кирил Петков след пускането на интерконектора с Гърция за по-евтината доставка на азерски газ.

Интерконекторът с Гърция вече е с разрешително за ползване (видео)

Празник на българските учени

В изказването си пред медиите Гълъб Донев припомни и че на тази дата през 1869 година в Браила е учредено Българското книжовно дружество. Датата съвпада и със 153-тата годишнина от създаването на Българската академия на науките. С това служебният министър-председател честити празника на българските учени.

“Капитан Андреево” става обект от националната сигурност

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции