<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151265" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Иво Мирчев пу...

Карадайъ в защита на хартиения вот: Можем да блокираме цяла България

17 Ноември 2022
0 578

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отправи тежки закани в защита на промените в Изборния кодекс, с които ДПС, БСП и ГЕРБ връщат хартиените бюлетини, пише Булевард България.

Днес “Продължаваме промяната” и “Демократична България” обявиха бойкот на пленарната зала и свикаха протест на 18 ноември. Тогава се гласуват окончателно промените.

ПП и ДБ бойкотираха заседанието на Народното събрание

Карадайъ в защита на хартиения вот: Можем да блокираме цяла България
БулФото

След бойкотираното заседание на НС, Карадайъ каза следното пред журналисти:

“Когато говорят за блокажи на София, за саботажи, никой да не се съмнява, че можем да блокираме цяла България. Мисля, че никой не се съмнява, че ние можем да изкараме 20 000 срещу техните 2000”.

Как ГЕРБ, БСП и ДПС обезсмислиха машинния вот?

Припомняме, че през 2022 г., преди да падне кабинетът “Петков”, ДПС организира огромен протест, като докара хиляди протестиращи с керван от автобуси от Смолян, Кърджали, Разград и други области.

“(ПП и ДБ) живеят с представата, че животът започва от тях и властта на тях им се полага, независимо дали гражданите са гласували за тях или не”.

ДПС е категорично против машинното гласуване. Партията иска броенето на хартиените бюлетини да се прави със сканиращи устройства.

Искаме си хАртийките и белязките, бе! (Коментарът на “Господарите”)

Карадайъ в защита на хартиения вот: Можем да блокираме цяла България
БулФото

БСП започна пренаписването на Изборния кодекс. Още в предишното правителство левицата се опита да обезсмисли машинното гласуване с оправданието, че възрастните хора се затруднявали и така намалявала избирателната активност. Твърдение, което бе опровергавано многократно.

Иво Мирчев пусна видео от среднощното заседание за хартиените бюлетини

Припомняме, че снощи имаше 18-часово заседание, на което ГЕРБ, БСП и ДПС изтриха още невъведения район “Чужбина”, вдигнаха летвата за откриване на секции зад граница и ликвидираха Обществения съвет към ЦИК. Част от текстовете им бяха копирани 1:1 от предложенията на ДПС.

Едновременно с това – поискаха електронните протоколи от машините да не се смятат за легитимен протокол, а хартиените разписки пак да се броят на ръка в нощта на изборите.

Карадайъ в защита на хартиения вот: Можем да блокираме цяла България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции