<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=156006" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съотборник с�...

Катар е в миналото, идва най-голямото Световно първенство (видео)

20 Декември 2022
0 375

Ако завършилият преди дни Мондиал в Катар беше огромно предизвикателство за ФИФА и домакините, какво да кажем за следващото Световно първенство? То ще бъде най-голямото като брой на участници 48 отбора и като територия за провеждането му – общо три държави САЩ, Мексико и Канада.

Катар е в миналото, идва най-голямото Световно първенство (видео)
Снимка: FIFA

Неслучайно първенството през 2026 година ще бъде най-мащабното в историята на футбола. 48 отбора, 3 държави, 16 града, 4 часови зони и хиляди километри разстояние между стадионите. И цели 6 мача на ден в груповата фаза или общо 104 двубоя за 33 дни. Ако се запази сегашният регламент на турнира и тимовете бъдат разпределени в 12 групи по 4 във всяка. Другият вариант, който ФИФА сериозно обмисля, е 16 групи по три отбора, като първите два в крайното класиране продължават напред към 1/16-финалите. Това ще означава 80 мача в цялото първенство на фона на 64-те двубоя в Катар.

Абсолютен трилър определи новия Световен шампион! (видео)

Вторият вариант със сигурност се харесва повече на участниците, защото означава по-малко мачове. Но по-голяма бройка срещи ще донесе повече приходи. От Световното в Катар ФИФА спечели 7,5 милиарда долара от тв права и рекламни договори, с 1,25 млрд. долара повече в сравнение с Русия 2018. Голямото предизвикателство пред ФИФА и организаторите ще бъде голямата часова разлика и разстоянията между градовете.

Ако Мондилът в Катар беше най-противоречивият и странен, то какво ли ни очаква на първенството в Северна Америка?

Видео: Youtube

Катар е в миналото,идва най-голямото Световно (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции