<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109458" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Автомобилния...

Катастрофиралият автобус е пропуснат през границата, без да разполага с необходимите документи (видео)

25 Ноември 2021
51 4417

Двама митничари са пропуснали автобуса, който катастрофира на АМ “Струма” през границата въпреки липсата на документи, пише bTV. Това обявиха от митническата управа на Република Северна Македония.

Автобусът от “Струма” не е имал разрешение за международни превози на пътници.

Вижте кой е героят, спасил оцелелите от горящия автобус на АМ “Струма” (снимка)

Северна Македония е в национален траур след 46 жертви на магистрала "Струма"

Срещу двамата служители са взети мерки и те са отстранени от работа. Предстои да бъде санкциониран и техният пряк ръководител.

Излизането на автобуса от държавата изобщо не е отразено в митническата система, според първоначалната проверка. Така се оказва, че превозно средство без разрешителни е преминал през три държавни граници.

Преди ден бе отнет и лицензът на фирмата, собственик на изгорелия автобус – “Беса Транс БТБ”, съобщи  Министерството на транспорта на Република Северна Македония

Властите са е установили, че автобусът няма издадено разрешително за превозване на пътници. Превозното средство не е вписано в електронната система за издадени лицензи за извършване на вътрешен и/или международен превоз на пътници, казват още от транспортното министерство в РСМ.

Катастрофиралият автобус е пропуснат през границата без да разполага с необходимите документи

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции