<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=138415" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изтече запис ...

Кацаров за глобата: ГЕРБ си отмъщава за разкритията, “антикирупционният” орган изпълни мръсната поръчка

22 Юли 2022
0 225

ГЕРБ си отмъщава за разкритията, “антикирупционният” орган изпълни мръсната поръчка. Това написа в профила си във Facebook бившият здравен министър Стойчо Кацаров във връзка с информация, че КПКОНПИ е установила конфликт на интереси и го е глобила с 5000 лв.

КПКОНПИ уличи Стойчо Кацаров в конфликт на интереси

Кацаров за глобата: ГЕРБ си отмъщава за разкритията, &#8220;антикирупционният&#8221; орган изпълни мръсната поръчка
Снимка: БулФото

„Прочетох в една медия, че КПКОНПИ ме глобява за това, че съм разглеждал с Ръководството на МЗ проект на наредба, който не е приет, а само обсъждан. Бил съм в конфликт на интереси с ЦЗПЗ, макар, че неприетият проект не засяга по никакъв начин дейността на организацията. ГЕРБ си отмъщава за разкритията, “антикирупционният” орган изпълни мръсната поръчка. Естествено, че ще обжалвам. Ще ги съдя и за набеждаване“, написа Кацаров.

Към момента на встъпването си в длъжност като служебен министър, Кацаров все още е бил председател на сдружение „Център за защита правата в здравеопазването“.

Установено е, че по това време той е подписал документ за промяна на наредбата за медицински стандарт „Клинична лаборатория“. От КПКОНПИ твърдят, че по този начин той е участвал в подготовка на акт в частен интерес, какъвто има сдружението.

Източник: bTV

Кацаров за глобата: ГЕРБ си отмъщава за разкритията, “антикирупционният” орган изпълни мръсната поръчка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции