<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140121" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ар Кели е осъ...

Кевин Спейси e осъден да плати 30 милиона долара на създателите на “Къща от карти”

06 Август 2022
0 276

Актьорът Кевин Спейси и продуцентските му компании ще трябва да платят на създателите на сериала “Къща от карти” близо 31 милиона щатски долара, разпореди съдия. Сумата е обезщетение за загубите, претърпени от продукцията след принудителното му уволнението през 2017 г., свързано с обвиненията в сексуални злоупотреби.

Кевин Спейси ще се яви доброволно във Великобритания на делото за сексуално насилие (видео)

Решението на съдията от Висшия съд на Лос Анджелис Мел Ред Рекана означава, че MRC и другите компании – продуценти на сериала на Netflix трябва да получат 30,9 милиона щатски долара, пише “Сега”.

Спейси отрече обвиненията чрез адвокатите и говорителя си. Арбитърът между актьора и продуцентите е установил, че той е нарушил изискванията в договора си за професионално поведение. Като е “влизал в определени отношения с няколко членове на снимачния екип във всеки от петте сезона, в които участва във водеща роля и като продуцент на “Къща от карти”. В резултат на това MRC уволнява Спейси, спира работата по шестия сезон на сериала, пренаписва сценария, за да отстрани неговия героя и съкращава епизодите от 13 на 8, за да спази сроковете.

Това води до загуби от десетки милиони долари, пише в съдебните документи.

Адвокатите на актьора го защитиха в съда с аргумента, че решението за изключването му от шестия сезон на сериала е взето и изпълнено преди приключване на вътрешното разследване. Тоест не е част от условията за нарушение на договора на актьора. Те твърдяха също, че действията на клиента им не са съществена причина за финансовите загуби на продукцията. Съдебната битка по казуса между продуцентите и Спейси продължи повече от три години.

Кевин Спейси е обвинен за четири сексуални посегателства срещу мъже (видео)

Кариерата на 63-годишния носител на две награди “Оскар” бе прекъсната внезапно през 2017 г., след като към него бяха публично отправени няколко обвинения в сексуални злоупотреби.

По-рано тази година беше обявено, че актьорът ще се завърне в голямото кино с историческия епос “1242: Врата към Запада”. Но искове във Великобритания, които съдът ще разгледа през 2023 г., накараха продуцентите на филма да размислят и да го отстранят от проекта.

Кевин Спейси e осъден да плати 30 милиона долара на създателите на “Къща от карти”

Източник: “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции