<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=138981" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Глобиха „Бъл...

Ким Чен Ун заяви, че е готов да използва ядрено оръжие

28 Юли 2022
0 272

Ким Чен Ун заяви, че е готов да използва ядрено оръжие.

Якето на астронавта Бъз Олдрин е продадено на търг за рекордна сума (видео)

Ким Чен-ун заяви, че е готов да използва ядрено оръжие

Лидерът на Северна Корея предупреди, че е готов да използва ядрените си оръжия при евентуален военен конфликт със САЩ и Южна Корея. Това предаде Асошиейтед прес, като се позова на съобщение в севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА.

Ким отправи заканата си в реч по повод 69-ата годишнина от края на Корейската война. А и в момент, в който Вашингтон и Сеул интензифицират летните си военни учения. 

“Въоръжените ни сили са напълно подготвени да реагират при всяка криза. А частите ни за ядреното възпиране също са в готовност да се мобилизират в цялата си мощ”, заяви той.

Лидерът на Северна Корея обвини САЩ, че “демонизират“ страната му, за да оправдаят враждебната си политика спрямо нея. Според него фактът, че Вашингтон заклеймява рутинните военни дейности на Пхенян, като същевременно провежда военни учения с Южна Корея, ясно доказва американските двойни стандарти. 

Речта

В речта си Ким определи южнокорейския президент Юн Сук-йол като “вманиачен в конфронтациите”. Той го обвини, че е стигнал по-далеч от предшествениците си.

Откакто встъпи в длъжност през май, правителството на Юн предприе действия за засилване на военния съюз между Сеул и Вашингтон. Също за укрепване на възможностите на Южна Корея да неутрализира ядрените заплахи от страна на Пхенян. Включително и капацитета за изпреварващ удар.

“Абсурдно и самоубийствено е да говорят за военни действия срещу страната ни, която разполага с оръжията с абсолютна мощ, от които те изпитват най-силен страх”, каза още Ким.

Неотдавна севернокорейската държавна телевизия разпространи специално видео, в което лидерът Ким Чен Ун дава команда за изстрелване на ракета.

Видеото има непозната досега стилистика, напомняща за холивудски почерк, която представя Ким Чен Ун в нова светлина.

Вижте тук: Ким Чен Ун се появи досущ като екшън герой (видео)

Ким Чен-ун заяви, че е готов да използва ядрено оръжие

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции