<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153663" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Старата песе...

Кирил Петков: 10 години Борисов е лъгал Европа за Шенген

04 Декември 2022
0 704

Кирил Петков се появи в ефира на БНР, за да коментира актуалните събития. 10 години Борисов е лъгал Европа за Шенген, заяви лидерът на “Продължаваме промяната” (ПП).

Петков заяви, че докато е бил премиер на посещенията си в Брюксел е чувал следното:

“Премиери от Европа са ми казвали как те 10 години знаят за какво става въпрос в България и знаят, че Борисов ги е лъгал. Те казват: знаехме, че “Капитан Андреево” и “Росенец” са пробити. Казваха ми, че докато има шанс Борисов да се върне, те нямат доверие, че Шенген наистина ще работи”.

България заслужава да бъде пълноправен член на Шенген, заяви Петков

“Тази седмица започва шоуто на Борисов”

Според Петков ГЕРБ всячески се опитва да отклони общественото внимание от важните проблеми. “Наблюдаваме неспирни “борисовки””, заяви той. “Идеята им е да отклоняват общественото внимание от важните проблеми. Направиха машините принтери, но говорят за “Джемкорп”, говорят за “Марици”-те и т.н., всичко е с цел отклоняване на вниманието.”

Кирил Петков: 10 години Борисов е лъгал Европа за Шенген
БулФото

“Тази седмица започва шоуто на Борисов”, заяви председателят на ПП. “Очаквам монолози, очаквам екипна игра, очаквам анализатори да обясняват как ГЕРБ много искат да направят правителство, но не могат.”

Старата песен на нов глас: ГЕРБ искат да издигнат Борисов за премиер

Попитан за евентуални разговори за съставяне на кабинет с втория мандат, Петков отговори:

“Взимайки решението за хартиената бюлетина тези хора от “хартиената коалиция” казаха, че не искат да управляват, а казват “искаме да отидем на избори по новите правила”.

Бившият премиер категорично заяви, че ПП ще гласуват против ГЕРБ и няма да водят преговори за съставяне на правителство с тях. Кирил Петков отбеляза, че гласувайки за ПП, хората не получават изненади.

Очаква се в понеделник президентът Румен Радев да връчи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС като първа политическа сила.

Кирил Петков: 10 години Борисов е лъгал Европа за Шенген

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции