<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132120" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Турски произ...

Кирил Петков: България ще ремонтира 80 украински танка (видео)

02 Юни 2022
0 886

България ще ремонтира 80 украински танка. Това каза премиерът Кирил Петков в рамките на участието си в международния форум “ГЛОБСЕК” в Братислава. Според него това ще има реален практически ефект в полза на украинската страна.

Премиерът не даде повече подробности, но каза, че въпреки сложната вътрешнополитическа ситуация в България, страната е взела решене както за хуманитарна, така и за военнотехническа помощ за Украйна.

Депутатите гласуваха помощта за Украйна (видео)

Кирил Петков: България ще ремонтира 80 украински танка (видео)
Снимка: Пресцентър МС

Преди месец парламентът реши да даде мандат на българското правителство да окаже на Украйна, съобразно възможностите си, военно-техническа помощ. Това се случи след продължили повече от месец дебати в публичното пространство как и дали България да окаже военна помощ на Украйна. След няколко редакции на текста, внесен от “Продължаваме промяната” и пет часа дебати депутатите решиха военнотехническите аспекти да включват само ремонтна дейност на украинска техника в българските военни предприятия.

“Единственото решение на войната е Русия да напусне напълно територията на Украйна. Всичко друго би означавало замразен конфликт и нестабилност”, каза още Кирил Петков. Той допълни, че няма място за компромис по въпроса.

Василев: Позицията на Радев за военната помощ за Украйна е позорна (видео)

Да дарим по една заплата за Украйна: какъв е проблемът с призива на Петков

Според Петков украинците се борят за Европа и е важно ЕС да има единен глас в подкрепа на страната. Той даде пример с реакцията на България след едностранното прекратяване на доставките на газ от “Газпром”.

Премиерът обърна специално внимание на необходимостта да се погледне по-стратегически на темата за инфраструктурата и свързаността в Европа, така че да се запълнят наличните логистични пропуски.

Източник: в. Дневник

Видео: NOVA

Кирил Петков: България ще ремонтира 80 украински танка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Сеир

    03 Юни 2022

    Защо няма коментари на орки от възраждане тука :(

Реакции