<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110746" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как ще се раз...

Кирил Петков: Бойко Рашков остава на поста си в новото правителство (видео)

04 Декември 2021
0 2267

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще остане на поста си в новото коалиционно правителство. Това съобщи Кирил Петков за bTV.

“Ние много го харесваме като министър, харесваме неговата работа и се радваме да работим с него занапред”, каза Петков, номиниран за премиер от ПП.

Асен Василев пък ще бъде финансов министър.

Засега той се въздържа да спомене други имена преди подписването на договора за коалиционно споразумение, но всяка от 4-те партии ще има свои представители.

Кирил Петков: Бойко Рашков остава на поста си в новото правителство

“Надяваме се да имаме първи драфт утре вечерта. Това означава, че ще бъде подписано. Надяваме се, след това да финализираме”, добави съпредседателят на ПП.

Всяка от формациите в бъдещото управление може да има свои вицепремиер.

По един за “Продължаваме промяната”, БСП, “Демократична България” и “Има такъв народ”. Най-вероятно Асен Василев ще бъде и вицепремиерът от “Продължаваме промяната”.

Формациите ще представят пред своите ръководни партийни органи проект на коалиционно споразумение в понеделник или вторник, за да получат лидерите им мандат за неговото подписване. Преговорите между четирите партии продължават и този уикенд, като те не са публични за медиите.

Кирил Петков: Бойко Рашков остава на поста си в новото правителство

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции