<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102768" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Президентът ...

Кирил Петков е представил в КС документа, удостоверяващ, че не е канадски гражанин (видео)

08 Октомври 2021
0 506

Кирил Петков е представил в Конституционния съд (КС) документа, удостоверяващ, че не е канадски гражанин, пише Dir.bg, позовавайки се на информация от “Продължаваме промяната”.

Кирил Петков е представил в КС документа, удостоверяващ, че не е канадски гражанин (видео)

Президентът поиска КС да прекрати делото за канадското гражданство на Кирил Петков (видео)

Също така Кирил Петков е поискал да упражни правото си на справедлив съдебен процес. Той желае да бъде призован да изложи аргументите си в открито заседание пред Конституционния съд. Отправено е било искане и за събиране на допълнителни доказателства и изслушване на международен експерт по въпроса за определяне на момента на освобождаване от гражданство, съгласно правилата на международното публично право, информират от формацията.

Административният акт, получен по пощата в началото на месец октомври, посочва датата 20 август 2021 г. Той удостоверява, че към тази дата канадските власти не считат Кирил Петков за гражданин на Канада, се посочва в съобщението.

От формацията отбелязват, че още на 21 април 2021 г. Кирил Петков е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт. Така е извършил всички действия, зависещи от него за освобождаване от канадско гражданство. Както многократно е заявявал, според него именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт, следва да се зачита от българската суверенна държава, се казва в съобщението.

Кирил Петков е представил в КС документа, удостоверяващ, че не е канадски гражанин (видео)

Източник: Dir.bg
Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции