<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99703" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петър Илиев в...

Кирил Петков и Асен Василев няма да са в новия служебен кабинет. Кой ще ги смени?

15 Септември 2021
0 7397

Кирил Петков и Асен Василев няма да са в новия служебен кабинет. Кой ще ги смени? Отговорът търси Dir.bg. Напускането им потвърждава, че двамата ще влязат в нов политически проект, който се очаква да обявят утре.

Кирил Петков: С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната (видео)

Ето и кой ги сменя:

По информация на “24 часа” Румен Радев ще назначи за министър досегашната заместничка на Петков – Даниела Везиева. Тя бе зам.-министър на икономиката и във второто правителство на Бойко Борисов като представител на Реформаторския блок.

Като министър на финансите на мястото на Асен Василев пък Радев е решил да назначи Валери Белчев. Той бе начело на Фонда на фондовете във второто правителство на Бойко Борисов. Това е и ясното доказателство за това какво ще бъде решението на Кирил Петков и Асен Василев, които се очаква утре да съобщят за евентуалния нов политически проект, с който ще се заемат.

Кирил Петков и Асен Василев няма да са в новия служебен кабинет. Кой ще ги смени?

Нов, но бивш служебен министър ще оглави и транспорта. Това е Христо Алексиев, който бе номиниран за министър в първия кабинет, предложен от Слави Трифонов преди да върне мандата. Алексиев беше на този пост още в първия служебен кабинет на президента през 2017. Бъдещият министър на транспорта в момента е председател на УС на НКЖИ. Той ще замени сегашния служебен министър Георги Тодоров.

Очаква се утре официално президентът да разпусне парламента и да обяви новите си избраници за служебни министри. Днес пък досегашните ще се отчетат за свършеното през служебния мандат, който прехвърли 4 месеца – дълго след очакваните два месеца. Този служебен кабинет, втори поред, назначен от Румен Радев, остана на поста си заради два поредни предсрочни парламентарни вота. Следва третият служебен кабинет от началото на мандата на президента.

Източник: Dir.bg

Кирил Петков и Асен Василев няма да са в новия служебен кабинет. Кой ще ги смени? Очаква се утре официално президентът да разпусне парламента и да обяви новите си избраници за служебни министри.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции