<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95414" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте кой е П...

Кирил Петков излиза от властта, може да го видим на протести (видео)

30 Юли 2021
0 6074

Кирил Петков излиза от властта, може да го видим на протести, съобщава bTV.

„Никой не ме е поканил. Това, което видяхме вчера, доста ясно показа, че няма да остана в този екип“. По този начин пред журналисти във Варна икономическият министър Кирил Петков отговори на въпроса дали ще влезе в правителството на ИТН начело с Пламен Николов.

Той подчерта, че не познава Николов, но биографията му изглежда добра: „По биографията ще ги посрещнем, по действията ще ги изпратим“.

„Говорих с моите зам.-министри. Ако следващата седмица влезе нов екип, искам да прекараме доста голямо количество от времето, за да им обясним какво сме заварили, какво сме стартирали, за да няма връщане назад към това, което намерихме“, заяви Петков.

Кирил Петков постави две условия, за да остане министър

Кирил Петков излиза от властта, може да го видим на протести

По думите му „има много работа“ в „Монтажи“, ДКК, ВМЗ и военно-промишления комплекс. Той каза, че трябва на следващия екип да бъде прехвърлена „инерцията“.

Той няма да напуска страната и ще продължи да бъде активен. „Бих следил много внимателно процесите. Ще ме виждате често. Ако нещата не вървят добре – включително и на улицата. Протестите са нещо хубаво, това е част от демокрацията“, отбеляза икономическият министър.

Кирил Петков излиза от властта, може да го видим на протести

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции