<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=183170" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лена Борисла...

Кирил Петков коментира искането за свалянето на имунитета му

06 Юни 2023
0 572

Кирил Петков коментира искането за свалянето на имунитета му:

„До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да направим цялостна реформа в съдебната система и в овладяните български служби и че не може да ни спрете или уплашите?“, написа той в социалните мрежи.

По-рано Софийската районна прокуратура изпрати предложение до главния прокурор за сваляне на имунитета на Кирил Петков.

Кирил Петков коментира искането за свалянето на имунитета му

Лена Бориславова коментира поискания имунитет на Кирил Петков

„Аз съм горд, че се отказах от второто си канадско гражданство, точно за да мога да бъда част от промяната, която идва и която след повече 30 години липса на справедливост най-накрая ще премахне институционално всички безконтролни и зависими служители на правосъдната система и системата за сигурност“, посочи той.

„За моя имунитет – ще изчакам да се състави и заработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат представени всички факти и доказателства, за да могат всички българи да видят ясно и нагледно как българската прокуратура се използва за политически натиск. В деня преди комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си доброволно, защото знам, че няма от какво да се страхувам“, подчерта той.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции