<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102171" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Емигрантите ...

Кирил Петков: Бих поел отговорност да съм премиер, но няма да поставям такова условие (видео)

05 Октомври 2021
0 281

“Бих поел отговорност да съм премиер, но няма да поставям такова условие” – това заяви Кирил Петков в ефира на NOVA.

„Целият ми бизнес беше изцяло в България. Винаги съм смятал, че данъците ни са достатъчно ниски, за да си плащам всичко в България и да не мисля за допълнителни оптимизации. Има и инвеститори, които предпочитат различни юрисдикции”. Това заяви лидерът на „Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Кирил Петков: Онче-бонче, от кого ще взема процентче (видео)

Кирил Петков: Бих поел отговорност да съм премиер, но няма да поставям такова условие

Според него фокусът около казуса „Досиетата Пандора” трябва да е друг.

„Когато се знае, че офшорните компании не са нещо хубаво, а данъкът в България е малък – ние трябва да използваме това. Можем да се превърнем в портал за европейските пазари. Тук те ще плащат ниски данъци и то легално”, обясни Петков.

Той коментира и части от програмата на новата си партия.

„КПКОНПИ трябва да започне да работи много по-силно. Имаме цялата нормативна база, но активността я няма. Ако искаме да говорим за 0 корупция, то тази агенция трябва да работи различно”, каза Петков.

С кого биха управлявали „Продължаваме промяната”

„Ние сме много отворени за най-добрите капацитети по теми да бъдат министри. Не държим всичко да идва от нас. Най-важното е да стигнем до 121 депутата. Ще определим кой ще бъде министър-председател след разговори с всички. Аз бих поел отговорността да бъда премиер, но не бих дал това като условие”, каза още бившият икономически министър.  

Според „Продължаваме промяната” данъците не трябва да се пипат. Те се обявяват и за смяната на главния прокурор.

„Големият капацитет на Лозан Панов е в прокуратурата и смятам, че той трябва да е главен прокурор. Президентът Румен Радев също трябва да остане на поста си”, каза Петков.

Казусът с канадското гражданство

„Аз вярвам, че важният момент в казуса е 21 април. Конституцията е спазена. Бих се радвал Конституционният съд да ме конституира като страна в това дело, за да представя цялата си аргументация”, обясни Петков.

Кирил Петков: Бих поел отговорност да съм премиер, но няма да поставям такова условие

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции