<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111520" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вече е ясно к...

Кирил Петков прие мандата от Радев: Надяваме се още в понеделник да имаме правителство (видео)

11 Декември 2021
0 641

“Време е народът да почувства, че управниците се грижат за него. Време е заедно да свършим работата докрай.”

Какво гласи финалното коалиционно споразумение (видео)

Кирил Петков прие мандата от Радев: Надяваме се още в понеделник да имаме правителство (видео)

Това заяви Кирил Петков от “Продължаваме промяната” при получаване на мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Петков даде на държавния глава списък с имената от проектокабинета, като целта е още в понеделник да има работещ кабинет.

“Приемаме отговорността присърце”, категоричен беше още Петков.

“Върху Вас и партиите в коалицията пада отговорността да реформирате порочния модел, наследен от 12-годишно авторитарно управление, се справите с корупцията и беззаконието, с неравенствата и несправедливостта, която те пораждат. Като министър Вие се уверихте колко силна е дълбоката държава. Ваш основен ресурс ще бъде подкрепата хора. Ако не направите решителни оздравителни промени в прокуратурата и правораздаването още в първите 100 дни, няма как коалицията да спечелите битката с корупцията. Законността е най-важната битка, от която зависят всички останали. Вярвам, че вие ще намерите сили да го направите. Гласът от площада и гласът от урните искат законност и от Вас, и от Вашите министри, изискват да направите това и да не ги разочаровате”, заяви президентът Румен Радев към Кирил Петков.

“Желая Ви успех в изграждането на свободна, демократична, просперираща и европейска България”, добави държавният глава Румен Радев.

Видео: ФБ страницата на президента Румен Радев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции