<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149027" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Продължавам...

Кирил Петков: Ще се срещнем с ГЕРБ, ако преговорите се водят от Борисов (видео)

29 Октомври 2022
0 1763

Кирил Петков: Ще се срещнем с ГЕРБ, ако преговорите се водят от Борисов.

“Продължаваме промяната” ще се срещне с ГЕРБ, ако преговорите се водят от Борисов и се излъчват на живо”. Това заяви съпредседателят на “Продължаваме промяната” в предаването “Седмицата” по “Дарик”.

Той обаче е категоричен, че партията му няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС.

“Отсега можем да заявим, че ще поемем сериозно отговорността за втория мандат, ще започнем с публични разговори за политики с партиите, да види целия български народ, да бъде прозрачно”, каза Петков.

Радев покани на консултации и “Продължаваме промяната” (видео)

На въпрос дали партията ще представи скрит коз по време на консултациите с президента Румен Радев в понеделник, Петков отговори, че ПП има открит коз. 

„Да се опитваме да връщаме темата за бюджета, трябва да бъде вкаран преди края на месеца, ще върнем дискусията как може този парламент и служебното правителство да работят заедно следващия месец, очаквайте в понеделник да върнем дискусията за бюджета и шестте политики.“

“Продължаваме промяната” няма да иска оставката на Вежди Рашидов (видео)

„Ще се връщаме обратно на принципите, да се решават реалните проблеми на българските граждани – увеличаване на минималната заплата, възможност за таван на цените на тока, гаранция за цените на газа, да влезем в еврозоната. Ще се стремим да се връщаме към тези важни неща“, обясни Петков.

Парламентарните комисии
Кирил Петков: Ще се срещнем с ГЕРБ, ако преговорите се водят от Борисов (видео)

Той разказа отново за случая с избирането на председател за спортната комисия и за внесения сигнал от Радостин Василев в КПКОНПИ сигнал срещу служебния министър Весела Лечева. „Има голям интерес комисията да не се оглавява от човека, който пуска сигнала срещу нея“, заяви Петков.

Три от парламентарните комисии все пак остават без председатели

„Искахме едни комисии, те ни казаха, съжаляваме вие сте опозиция, ние ще ви дадем други комисии, добре, приемаме вашите предложения. Две от комисиите, които ни давате са на земеделието и спорта.  Г-н Карадайъ каза, че е поел ангажименти към някой извън сградата на НС. Някой от президенството се е обаждал на ДПС да не бъде Радостин Василев председател. Ние, следейки нашата принципна позиция, не можем да си замълчим, когато видим задкулисие“, обясни Петков.

Кирил Петков: Ще се срещнем с ГЕРБ ако преговорите се водят от Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции