<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153292" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ПП и ДБ иззем...

Кирил Петков: Върнат ли хартията, изобщо няма да предлагаме кабинет

01 Декември 2022
0 863

Ако хартиената бюлетина мине, значи ГЕРБ, ДПС и БСП искат да откраднат вота на гражданите, а нямат желание да има правителство. Това коментира в парламента съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков. Той беше попитан дали партията му ще предложи правителство на малцинството заедно с “Демократична България”, ако се стигне до втория мандат. В пленарната зала депутатите продължават обсъждането на промените в Изборния кодекс.

“Няма как да предложим нещо, като първата гаранция я хвърлят в боклука като невалидна бюлетина”, заяви Петков. Той бе категоричен: “няма как парламент, който подкрепя хартиената бюлетина, след това да подкрепи правителство на малцинството, което е антикорупционно”.

Цвета Караянчева си иска хартиена бюлетина с “белязка” (видео)

Кирил Петков пред BBC: България има силен глас в НАТО и ЕС
Булфото

“За втория мандат казахме, че има девет гаранции, една от които е хартиената бюлетина. Ако деветте гаранции са спазени, ще поемем отговорност, заедно с “Демократична България”., обясни той. Петков е доволен от решението на парламента да се правят видеозаписи от броенето на бюлетините и разписките от машините, но допълни, че “тези малки победи няма да изместят голямата загуба на честността на вота, ако върнем хартиената бюлетина”. По думите му депутатите от “Продължаваме промяната” ще “се борят за всяка точка от Изборния кодекс”.

Петков се възмути още, че парламентът не прие предложението на “Продължаваме промяната”, вместо с Изборния кодекс депутатите да се заемат с компенсациите за тока на малките и средните фирми.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • ежко бежко

    10 Януари 2023

    е , върнаха я... защо тръгнахте да правите кабинет?

Реакции