<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=170377" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отнеха лицен...

Кирил Петков за дефицита: Проблемът е в събираемостта на данъците (видео)

18 Март 2023
0 128

Кирил Петков за дефицита: Проблемът е в събираемостта на данъците.

„Ако сравним януари 2022 г. и този януари, ще видим, че би трябвало да има близо 400 млн. по-високо събиране на ДДС, отколкото в момента е събрано. Според нас има риск чадърите над някои големи фирми отново да са опънати.” Това каза пред NOVA бившият премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“.

Асен Василев: Плашат с фалит на държавата, за да могат да крадат (видео)

Той нарече кризата с фалита на държавата „една фалшива новина“, като посочи, че според БНБ фискалният ни баланс в момента е на едно от най-високите си нива за последните 30 години.

България е изправена пред фалит, алармира МФ

„И преди миналите избори имаше пресконференция със страшната зима и завършихме на -2,9% дефицит”, припомни експремиерът и бивш служебен министър на икономиката.

Кирил Петков за дефицита: Проблемът е в събираемостта на данъците (видео)

По думите на Петков, от ПП знаят как да съберат ДДС и как всички фирми да имат равно начало пред НАП.

Министърът на финансите ден след паниката: Няма риск от фалит

„След няколко седмици ще направим редовно правителство и този проблем няма да съществува. Няма да се налага да затягаме коланите”, каза той.

Според Петков предстоящите избори са „малко по-различни”. „Със сигурност ще бъдем първи. И със сигурност ще има правителство. Ще предложим правителство с позитивна политика. Искам да видя коя партия не би се съгласила да подкрепи такава програма”, допълни съпредседателят на ПП.

Кирил Петков за дефицита: Проблемът е в събираемостта на данъците

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции