<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130754" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От кой час е б...

Кирил Петков заплашил ДПС с: “Аз вас ще ви оправя”, твърди Станислав Анастасов

25 Май 2022
0 1914

Парламентарната група на ДПС твърди, че премиерът Кирил Петков е отправил заплаха към депутата от движението Станислав Анастасов преди няколко седмици. Като дори си е позволил да замеси името на координатора по санкциите, който е с ранг на посланик в Съединените щати, Джеймс О’`Брайън.

“Кирил Петков се опита да ме привика с жест. Застанах на дистанция около метър и половина – два, за да може все пак да се чуваме. Не държа някой да ми говори на ушенце, ние сме против тези неща. Той ми каза: ” Аз ще ви оправя”. Не повярвах на ушите си, казах “Моля”, а той повтори: “Аз вас ще ви оправя”, разказа зам.-шефът на ДПС Станислав Анастасов, цитиран от Dir.bg, в парламента.

Кирил Петков заплашил ДПС с: &#8220;Аз вас ще ви оправя&#8221;, твърди Станислав Анастасов
Булфото

И добави: “Каза: “Джеймс О’`Брайън е името на човека, до три седмици очаквайте новини”. Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори, а той се облегна назад и каза: “До три седмици очаквайте новини”. Имаше колеги зад мен, от групата, между другото, така че има достатъчно свидетели на случката”.

Председателят на ДПС и на парламентарната група на движението Мустафа Карадайъ заяви, че премиерът “отправи директни заплахи към Движението за права и свободи, през зам.-председателя на партията г-н Станислав Анастасов. Замесвайки името на Джейм Обрайън, ръководител на службата за координация на санкции към Държавния департамент на САЩ и името на САЩ”.

“По този повод още миналата седмица ние изпратихме и писмо до г-н Обрайън кой и как ползва неговото име и защо го ползва и то основно за заплахи на политически опоненти”, обяви председателят на ДПС. 

От ПГ на ДПС са внесли днес проект на решение за създаване на временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно газопроводи за пренос на природен газ от Руската федерация “Южен поток” и “Турски (Балкански) поток” и причините за забавянето на проектът IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България). Това стана ясно от думите на Мустафа Карадайъ.

Той посочи, че миналата седмица, когато Петков обявил пред медиите някои неистини, свързани с ДПС относно “Южен поток” и “Турски (Балкански) поток”, по време на блицконтрола от ДПС са отправили въпроси към премиера. Той обаче не отговорил. Тогава от партията са заявили, че ще внесат предложение за създаване на временна анкетна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства по неговите твърдения. “Ето днес го внесохме от името на ПГ на ДПС”, каза Карадайъ.

Кирил Петков заплашил ДПС с: “Аз вас ще ви оправя”, твърди Станислав Анастасов

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции