<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104904" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кое е вярното...

Китай започва да ваксинира 3-годишните

26 Октомври 2021
0 241

Китай започва да ваксинира 3-годишните, съобщава NOVA.

 Китай започва да ваксинира 3-годишните

Снимка: iStock

76% от населението на страната е напълно имунизирано

Деца на 3-годишна възраст започват да получават ваксини срещу COVID-19 в Китай. Това става на фона на зачестилите случаи на заразяване в няколко провинции, съобщи „Дейли Мейл“.

Местните власти в няколко провинции издадоха през последните дни известия, с които съобщават, че децата на възраст от 3 до 11 години ще трябва да се ваксинират.

76% от населението на Китай е напълно ваксинирано. Властите се стремят да поддържат политика на нулева толерантност към епидемиите.

Уанг Лу, която живее в южния град Фуджоу в провинция Фудзиен, казва, че не бърза да ваксинира тригодишния си син. „Просто не съм много наясно с профила на безопасност на ваксината. Затова не искам да го ваксинирам, най-малкото не искам да съм първата”, каза тя.

Все повече родители решават да ваксинират децата си срещу Covid-19 (видео)

Китай и пандемията

По време на пандемията Китай прилагаше мерки за затваряне, карантина и задължителни тестове за вируса. Така до голяма степен ликвидира случаите на местна инфекция, като същевременно ваксинира напълно 1,07 милиарда души от 1,4-милиардното си население.

Правителството е особено загрижено за разпространението на по-заразния вариант Делта от туристи. То се ангажира да ваксинира населението преди Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари. На чуждестранни зрители вече е забранено да присъстват на игрите, а участниците ще трябва да останат в балон, който ги отделя от хората навън.

Най-широко използваните ваксини в Китай – Sinopharm и Sinovac, са показали ефикасност при предотвратяването на тежки заболявания и предаване на вируса, въз основа на публични данни. Все още няма окончателен отговор на въпроса за защитата, която те предлагат срещу варианта Делта, въпреки че според официални лица те остават надеждни.

През юни Китай одобри две ваксини – тази на Sinopharm от Пекинския институт за биологични продукти и Sinovac – за деца на възраст от 3 до 17 години, но ваксинира само тези на възраст над 12 години. През август регулаторните органи одобриха още една ваксина – Sinopharm на Института за биологични продукти в Ухан. 

Китай започва да ваксинира 3-годишните

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции