<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112453" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Действителен...

Обрат: Китайската тенисистка Пън Шуей отрече да е обвинявала политик в изнасилване

20 Декември 2021
0 259

Тенисистката Пън Шуей за първи път коментира думите си, че е била жертва на сексуално насилие от висш китайски политик, пише Dir.bg.

Човекът, когото визира във вече изтрита публикация, е Жан Гаоли, бивш вицепремиер и лидер с голяма репутация в страната.

През ноември 35-годишната спортитска изчезна за около 14 дни, седмица след разкритията, които направи. И въпреки че тя се появи на турнир в Пекин, тенис организациите ATP и WTA, както и МОК, ООН и няколко големи държави, поискаха доказателства, че състезателката е добре.

От женската тенис асоциация са все още “дълбоко загрижени” за появилата се Пън Шуей

Обрат: Китайската тенисистка Пън Шуей отрече да е обвинявала политик в изнасилване

Във видео интервю за сингапурското издание “Lianhe Zaobao”, Пън Шуей казва:

“Първо, да изясним нещо – не съм казвала или писала, че съм жертва на сексуално насилие. Това не е вярно и искам да бъде ясно. Станало е объркване около публикация, която се е появила в интернет. Защо някой да ме преследва или да ме държи под контрол? Винаги съм била свободен човек.”

Според изданието, при осъществяването на интервюто Пън е била на спортно събитие в Китай, на което са присъствали звезди като Яо Мин – бивш баскетболист от НБА.

Дори и тази изява на тенисистката не накара женската тенис организация WTA да се успокои по темата.

“Изобщо не ни успокоява чутото и видяното”, се казва в съобщение на асоциацията. “Искаме доказателства, че тя не е подложена натиск”, настояват още те.

Китайската тенисистка Шуей сега отрече да е обвинявала политик в изнасилване

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции