<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153408" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Писмо-бомба и...

Кметът на Киев призова жителите да се запасят с вода, храна и топли дрехи

01 Декември 2022
0 279

Кметът на Киев призова жителите на украинската столица да се запасят с вода, храна и топли дрехи в случай на пълно прекъсване на електрозахранването, причинено от руски въздушни удари.

Виталий Кличко подчерта, че температурата в домовете може да падне рязко в случай на “спиране на тока и разрушаване на инфраструктура и пълната липса на електричество, водоснабдяване, топлоснабдяване и канализация”.

Кметът на Киев призова жителите да се запасят с вода, храна и топли дрехи

Der Spiegel: Нов масиран авиоудар се готви от Русия срещу Украйна

След поредица от руски ракетни удари се наложи аварийно спиране на електроцентрали в Украйна, пише Dir.bg.

На форум по сигурността в Киев кметът допълни, че жителите трябва да обмислят възможността да отседнат при приятели в покрайнините на града, ако имат такава възможност.

“Моля хората да се снабдят с промишлена и питейна вода, трайни хранителни продукти и топли дрехи”, заяви Кличко.

Във вторник украинският министър-председател Денис Шмигал заяви, че Украйна все има 30% недостиг на електроенергия, шест дни след последната голяма вълна от руски ракетни удари по електропреносната мрежа.

За да се справят с липсата на отопление и електричество, властите в Киев създадоха 430 точки за отопление. Там хората могат да се стоплят и да презаредят телефоните си.

Припомняме, че на 23 ноевмри украинската територия бе подложена на масиран обстрел. Ракета удари жилищна сграда в Киевска област, убивайки четирима души и ранявайки още 34. Сред тях са и пет деца.

В резултат на обстрелите загинаха трима жители на Киев, а 11 бяха ранени. Това бе съобщено от кмета Виталий Кличко. 10 милиона души в Украйна са останали без електрозахранване. На практика всичките ВЕЦ и ТЕЦ са повредени.

Кметът на Киев призова жителите да се запасят с вода, храна и топли дрехи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции