<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152421" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутат от "В...

Кметът на Стамболийски: Това беше PR акция на полицията (видео)

25 Ноември 2022
0 83

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев заяви, че вчерашните събития са били “PR акция на полицията”. Икономическа полиция извърши акция в общината вчера след сигнал за евентуални злоупотреби с евросредства, подаден от депутат на “Възраждане”, Стоян Таслаков.

Георги Мараджиев отрече да е бил задържан и каза, че в общината не е имало арести.

Кметът на Стамболийски от ГЕРБ е задържан от икономическа полиция

„Нямам повдигнато обвинение. Не бях задържан. Това вече е нормално за мен – случва ми се трети път. От мен искаха съдействие, претърсване на общината. Иззеха ми телефоните, лични вещи, претърсиха автомобила ми”. Това заяви пред НОВА кметът на Стамболийски.

„Няма задържани в общината, имаше пиар акция на полицията. Целта е да се отвлече вниманието от това, което се случва в момента – убийства на полицаи всяка вечер, пробитата мрежа на границата и наплива на имигранти.”, каза Мараджиев. 

Той заяви, че няма злоупотреба с евросредства.

“От 2016 г. досега община Стамболийски не е използвала нито един лев евросредства. На никой не му стана ясно какво точно проверяват полицаите.”

Георги Мараджиев извади и разпоредителен протокол от Окръжния съд в Пловдив, който позволява на полицията да претърси и изземе от сградата на общината, но не и от дома му или този на сина му.

Кметът на Стамболийски: Това беше PR акция на полицията (видео)
НОВА/стоп кадър

 Синът на кмета заяви, че около 20 човека са нахлули във фабриката и дома му. „Заставиха всички служители да си оставят телефоните, бяха претърсени, претърсени бяха личните ни автомобили.”

Кметът на Стамболийски коментира и подалия множество сигнали срещу него – Стоян Таскалов от “Възраждане”.

Депутат от “Възраждане” е сигнализирал за кмета на Стамболийски

„Срещу този депутат община Стамболийски е издала заповед за събаряне на част от неговата незаконно построена къща. Неговата майка и сестра живеят в общинско жилище”.

Видео: “Здравей, България”, НОВА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции