<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127150" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Колоритни ро...

Коалицията се събра на извънреден съвет (видео)

26 Април 2022
0 365

Управляващата коалиция се събра на извънреден Коалиционен съвет. Лидерите на партиите ще решат да изпрати ли България оръжия на Украйна и какви биха били стъпките на властта. 

От „Демократична България” и „Има такъв народ” са „за” военна помощ за Украйна. От БСП са твърдо „против”.

Да дарим по една заплата за Украйна: какъв е проблемът с призива на Петков

Премиерът Кирил Петков настоява партийните лидери да стигнат до консесус.

Коалицията се събра на извънреден съвет

“Не е лесно с 4 коалиционни партньора да се вземат решения, но вярваме, че ще успеем да постигнем добри резултати”, каза Александра Корчева от “Продължаваме промяната”. 

Калоян Икономов заяви, че депутатите от ПП ще гласуват по съвест.

“Някои колеги са дали индикация за подкрепа за добавяне на думата “военна” към проекта на решение, което ПП предлага, други – все още не са дали своето становище”, каза още Корчева.

Кирил Петков: Тръгваме за Киев в сряда (видео)

В сряда правителствената делегация начело с премиера ще отпътува към Киев. В навечерието на пътуването опозицията отново твърди, че България и сега изнася оръжия за Украйна. 

“Износът на оръжие от България се е утроил за последните 2 месеца” , каза Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС и допълни, че те “са “за” военна подкрепа към Украйна, но трябва да се спре с това лицемерие, което правителството прави”.

Коалицията се събра на извънреден съвет

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции