<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135244" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Президентът ...

Коалиционните партньори порицаха поведението на Радев като “провал” и “отбиване на номер”

28 Юни 2022
0 1540

“Провал”, “Отбиване на номер”, “Формалност вместо разговори” – така окачествиха поведението на президента представители на “Продължаваме промяната”, БСП, “Демократична България”. Това стана малко след като той обяви, че с разговорите с “Възраждане” консултациите преди връчването на първия мандат за сформиране на правителство приключват.

Президентът няма да проведе консултации с “Продължаваме промяната” и БСП

И трите партии изтъкнаха, че ако държавният глава действително е имал желание да се направи опит за съставяне на ново редовно правителство, е трябвало да даде няколко дни за разговори между тях.

“Продължаваме промяната” започва преговори за нов кабинет. Ето с кого

Вчера (27 юни) “Продължаваме промяната” и БСП отказаха да отидат на среща с мотива, че приоритет има заседанието на ресорната парламентарна комисия, която подготвя за второ четене актуализацията на държавния бюджет.

Коалиционните партньори порицаха поведението на Радев като &#8220;провал&#8221; и &#8220;отбиване на номер&#8221;
БулФото

“Аз мисля, че виждаме един провал на консултациите, което е безотговорно. То не е въпросът просто да се отиде, а да има условия някакви процеси да протекат, някакви разговори между всички участници да се случат и на база на това да се намери решение, а не просто да се отметне някакъв ритуал”, коментира съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

“Демократична България” при Радев: Предсрочни избори няма да бъдат панацея (видео)

Коалиционните партньори порицаха поведението на Радев като “провал” и “отбиване на номер”

Източник: Дневник

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции