<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98506" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Татяна Донче...

Кой е мъжът заплашил с убийство Ива Митева? (видео)

05 Септември 2021
0 1143

Кой е мъжът заплашил с убийство Ива Митева? Отговорът дава репортаж на NOVA.

Заплахата развълнува обществото и народните представители

Бурната парламентарна седмица завърши със сюжет, който донесе много тревоги, спорове и взаимни обвинения. Заплахата за убийство срещу председателя на парламента Ива Митева развълнува обществото и народните представители. А само за часове от ГДБОП успяха да заловят подателя.

Задържаха мъжа, заплашил с убийство Ива Митева, прокуратурата иска постоянен арест

Кой е мъжът заплашил с убийство Ива Митева? (видео)
Кой е той и какви са подбудите му?

3 септември 2021 година. Пръв в парламента за заплахата съобщава Тошко Йорданов. Закана в мейла имало и срещу майката на Ива Митева.

Часове, след като медиите научиха за заплахата, ГДБОП задържа подателя в Стара Загора. Любомир Яков, на 26. С множество криминални регистрации – за измами и кражби. Родом от село Красново, където откриваме баба му.

За никого в селото не е тайна,че Любомир е имал тежко детство – баща му ги изоставя, майка му умира. Не е тайна и, че си изкарва хляба по съмнителен начин.

Въпреки че според съседите е кротък и помага вкъщи, Любомир отдавна се сблъсква със закона. В досиeто му има телефонен тероризъм – заплашил с бомба автогара в Пловдив. Просел. Има регистрации за кражби.

Любомир успя да предизвика политическа буря в държавата като опонентите в парламента взаимно се обвиняваха кой стои зад заплахата. Вече е с повдигнато обвинение и е задържан за 72 часа.

Кой е мъжът заплашил с убийство Ива Митева?

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции