<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95538" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След въвежда...

Коли карат в насрещното по АМ “Тракия”, за да избегнат трафика (видео и снимка)

02 Август 2021
0 7210

Коли карат в насрещното по АМ “Тракия”, за да избегнат трафика, показва снимка на Иван Бакалов. Причината – опит да избегнат натоварения трафик към морето. Ето какво пише той:

Made in BG. Магистрала “Тракия” днес. Коли карат в насрещното в аварийната лента в посока Бургас, защото имало тапи по 20 км.
В България няма ред. Всеки се урежда сам, през тротоара, в насрещното…
Сигурно има нещо общо с дереджето на страната.
Впрочем, в празничните дни в края на април за два дни от София по магистрала “Тракия” са излезли 227 хил. автомобила по данни на ТОЛ-системата. Тези коли наредени една след друга с по 5 метра дистанция правят към 2000 км, в две редици – 1000 км. Е, има и аварийна лента…
Като написах, че има прекалено много автомобили, в сравнение с цивилиозавин градове в Европа, ме нападнаха с коментари – ти искаш да връщаш социализма, когато се чакаше ред за кола по 10 години.
Затова има решение – аварийните ленти официално да ги отворят за насрещно движение.

Коли карат в насрещното по АМ "Тракия", за да избегнат трафика

Пускат платното за Бургас на АМ “Тракия” между Чирпан и Стара Загора

Призивът на “Господарите”

Разбираме, че трафикът и задръстванията са източник на напрежение за всеки шофьор и че отивайки на море ни се иска да не се налага да се сблъскваме с тях. Разбираме, че отпускът е кратък и никой не мечтае да прекара два дни от него на магистралата. Но тази форма на хитрост и заобикаляне на закона освен нагла, може да бъде много опасна. Вместо подобни трикове, винаги могат да се изберат алтернативни маршрути. В крайна сметка кое е по-важно – да стигнем живи и здрави или преди другите?

За да не четем отново мрачни статистики и да не цъкаме с език, би трябвало всеки от нас да направи минималното усилие да се съобразява с правилата и законите. За да не се сърдим после, че живеем в държава с беззаконие и корупция.

Коли карат в насрещното по АМ “Тракия”, за да избегнат трафика

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции