<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109952" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Децата могат ...

Компания плаща по 200 000 долара, за да “отпечата” лицето ви върху главата на робот (видео)

29 Ноември 2021
1 27211

Компания плаща по 200 000 долара, за да “отпечата” лицето ви върху главата на робот, пише.

От компанията Promobot заявяват, че усилено търсят кандидати с приятелски и лъчезарни лица, но ще приемат всякакви кандидатури. Все пак налице сa възрастови ограничения – около 25 години.

Компания плаща по 200 000 долара, за да "отпечата" лицето ви върху главата на робот

Производителите възнамеряват да програмират хуманоидите за работа в хотели, търговски центрове и летища. Предвижданията са това да стане възможно през 2023 година.

Илон Мъск обяви, че Tesla вече разработва хуманоидни роботи (снимка)

“Нашата компания от години се занимава с технологии за лицево разпознаване, гласови команди, автономна навигация, изкуствен интелект, както и други сфери на роботиката”, казват от Promobot.

Компания плаща по 200 000 долара, за да "отпечата" лицето ви върху главата на робот

Желаният кандидат ще трябва да се подложи на 3D сканиране на лицето и тялото, за да бъде изработен модел. После трябва да издиктувате поне 100 часа реч в различен тембър и нюанси на гласа, за да беде “копиран” гласът ви. На финала ще подпишете договор за лиценз, с който отстъпвате правата за ползване на облика ви за неограничено време.

Над 40% от хората биха правили секс с робот, твърди проучване

Това не е първия случай, в който технологична компания се нагърбва с производството на хуманоидни роботи на основата на данни, събрани от живи хора. Подобни намерения бяха анонсирани и порез 2019 година. Тогава компанията не огласи наименованието си от съображения за секретност на проекта.

Компания плаща по 200 000 долара, за да “отпечата” лицето ви върху главата на робот

Източник: LADbible

Видео и снимки: Promobot

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • NenoEr

    30 Ноември 2021

    Интересно защо лица наоколо 25 годишни. Няма ли роботи дядовци?

Реакции