<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146139" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ наложиха ...

Конфискувана суперяхта на руски олигарх бе продадена на тръг за 37,5 млн. долара

30 Септември 2022
0 402

Конфискувана суперяхта на руски олигарх бе продадена на тръг за 37,5 млн. долара, пише Булевард България.

Тя е принадлежала на санкционирания руски бизнесмен Дмитрий Пумпянский. Цената е много по-ниска от реалната стойност на плавателния съд, оценяван на 75 млн. долара.

72,5-метровата “Axioma” е конфискувана от властите в Гибралтар през март, след като името на Дмитрий Пумпянский попадна в списъците на ЕС и Великобритания със санкционирани руски граждани.

Конфискувана суперяхта на руски олигарх бе продадена на тръг за 37,5 млн. долара
Снимка: iStock

Италия арестува “яхтата на Путин”

Една от причините за наложените санкции е негова среща с президента Владимир Путин и други 36 бизнесмени, на която те са обсъждали какви да бъдат руските действия срещу западните ограничения.

Това е първата суперяхта, която се продава на публичен търг, откакто руската инвазия в Украйна и последвалите санкции срещу Москва накараха властите в различни държави да изземат луксозни лодки на руски олигарси в пристанища по целия свят.

До март тази година Пумпянский е бил собственик на стоманени тръби “ОАО ТМК”, доставяла материали на руския енергиен гигант “Газпром”. Това е същата фирма, която е доставила и тръбите за т.нар. газопровод “Балкански поток”. Или продължението на “Турски поток”, което минава през България и доставя газ до Сърбия и оттам за Унгария.

Конфискувана суперяхта на руски олигарх бе продадена на тръг за 37,5 млн. долара

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции