<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144371" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: АЕЦ „Запорож...

Консулството ни в Киев възобновява работа още следващата седмица

14 Септември 2022
0 58

“В момента тече работа по поетапно възстановяване на нормалната работа на посолството ни в Киев и консулската служба. Предполагаме, че следващата седмица ще се даде старт на работата му”. Това заяви заместник-министърът на външните работи и говорител на МВнР Костадин Коджабашев, цитиран от NOVA.

На 26 септември ще се проведе най-важната среща на ООН – Общото събрание в Ню Йорк, информира Коджабашев.

„Основният дебат на общото събрание на ООН по време на 77 сесия ще бъде водоразделен момент – трансформативни решения за взаимнообвързани предизвикателства”, посочи той.

България може да отвори посолството си в Киев през септември

35 души, свързани с Държавна сигурност, все още работят във външно министерство

Говорителят на МВнР каза, че основни приоритети за страната ни по време на срещата ще бъдат войната в Украйна, предизвиканата от нея криза – продоволствена и енергийна. Коджабашев добави, че важни теми, които също ще се застъпят от българските представители, са и темата за Устойчиво развитие 2030 и преодоляване на последствията от пандемията.

„Днес и утре ще се проведе 20-то заседание на историческата комисията”, каза още Коджабашев във връзка с РС Македония. И добави, че преди два дни в МОН се е провела среща с членовете на смесен състав.

„МОН има готовност да изпълни всички договорености и ангажименти, очакваме същото и от македонската страна”, категоричен е той. 

Консулството ни в Киев възобновява работа още следващата седмица

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции