<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134151" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кой е Орлин А...

Координатори на ИТН в Пловдив и Враца напускат партията

17 Юни 2022
0 4049

Координаторът на “Има такъв народ” за Пловдив – град Красимир Дончев и осем координатори във Врачанско са подали заявления за напускане на партията, предава NOVA. То е адресирано до Слави Трифонов.

Представители на партията във Врачанско заявяват, че са разочаровани от гласуването на депутатите на ИТН „за” отстраняването на Никола Минчев като председател на НС.

И Кирил Симеонов се отцепи от “Има такъв народ” (видео)

Координатори на ИТН в Пловдив и Враца напускат партията
Красимир Дончев; снимка: ФБ

Ние се включихме в ПП „ИТН” /част от нас и в учредяването й/ водени от идеята за промяна на порочния модел „ГЕРБ+ДПС”, за спиране на безогледното ограбване на държавата чрез обществени поръчки и обръчи от фирми, за съдебна реформа, мажоритарен вот и възстановяване на народния суверенитет, за свобода на словото и правото на мнение, за справедливост и демокрация, за  евроатлантическа интеграция, за независимост и просперитет на България.

Ние поведохме към членство в партията наши близки и познати, убеждавахме да гласуват за ПП „ИТН” хора, които уважаваме и ни уважават, хора, на които вярваме и ни вярват. Ние дадохме всичко от себе си в трите парламентарни избори през 2021г. за успеха на партията, не я предадохме дори и в тежките дни след третия парламентарен вот, именно защото вярвахме, че и вие вярвате в прокламираните от ПП „ИТН” идеали и цели.

Независимо от съмненията, които породи нежеланието ви да съставите правителство след 11 юли, проявено чрез издигане на невероятни кандидатури за премиер и министри в обявения от вас кабинет, с програма, която нямаше нищо общо с програмата на партията и с лица, които не бяха участвали дотогава в нашата борба за промяна. Ние продължихме да защитаваме каузата, защото смятахме, че е ваша и наша обща кауза. Подкрепихме и участието на партията в действащото правителство, въпреки че трима от министрите също дойдоха извън ПП „ИТН“, се казва в писмото.

И продължава: 

Всички виждахме авторитарния стил на управление на партията, все по-неразбираеми за нас ставаха решения и действия на народните представители и министри от ПП „ИТН“, но въпреки това ви подкрепяхме”.

Когато обявихте изтегляне на министрите от кабинета, приехме това за тактически ход за въздействие върху кабинета  по темата Северна Македония. Не искахме да си представим, че смятате да сваляте правителството, което и ПП „ИТН” е създала. След напускането на партията от петимата народни представители – Георги Георгиев, Николай Радулов, Иво Атанасов, Деян Петков, Светлин Стоянов и от министър Радостин Василев, за нас вече стана безпощадно ясно, че сме били излъгани.

Депутати стигнаха до саморазправа в парламента (видео)

Координатори на ИТН в Пловдив и Враца напускат партията

Повярвахме им, защото знаем, че те казват истината. От тях разбрахме, че сме били използвани да излъжем нашите близки и приятели. Че сме били използвани, за да се задуши идеята за промяна и правова държава. Че сме били използвани да се върне на бял кон статуквото ГЕРБ, което вие доскоро обещавахте да „изчегъртате, продължава писмото.

„А вчера разбрахме, че сме предадени. Предадени сме лично от вас, защото решенията в тази партия ги вземате вие еднолично, а парламентарната група ползвате  само като група оператори на пултове за гласуване. Имаше такъв народ, но вече няма! И няма такъв резил, какъвто сътвори вчера парламентарната група на ПП „ИТН“! И няма такова национално предателство, каквото се готви ПП „ИТН“ да сътвори, като свали реформаторското правителство и доведе на власт модела #Кой+ГЕРБ+ДПС+“Възраждане“. Този модел ще върне България в блатото на корупцията и ще ни откъсне от Европа. Този модел ще ни върне 40 години назад в съветската ера”, продължава писмото.

Вълна от емоции на протеста в защита на Никола Минчев (РЕПОРТАЖ)

Не, благодаря. Ние бяхме дотук. Напускаме партията с гордо вдигнати чела и ще направим всичко възможно, за да ви спрем”.

Писмото завършва с призив към народните представители на ИТН да последват примера на отцепилите се депутати.

Пред БНР координаторът за Пловдив – град на „Има такъв народ“ Красимир Дончев коментира, че е мислел да подаде оставката си още преди 3 месеца, „но останах с надеждата, че някои от нещата в местната структура ще се променят. Уви, от тогава до сега нищо не се случи“.

Той е вторият, който напуска редиците на партията. Предишната Николина Деспотова бе отстранена през есента. А координаторът за район „Южен“ Ивайло Василев подаде оставка през април. 

Координатори на ИТН в Пловдив и Враца напускат партията

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции