<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=143075" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Намериха едн...

Кораб за над 1 млрд. евро трябва да бъде продаден или нарязан за скрап (видео)

03 Септември 2022
0 608

Кораб за над 1 млрд. евро трябва да бъде продаден или нарязан за скрап. Това става дори преди първото му пътуване.

Откриха непокътнат кораба на Шакълтън в Антарктика 107 години след потъването му (видео)

Кораб за над 1 млрд. евро трябва да бъде продаден или нарязан за скрап (видео)

Плавателният съд е с капацитет 9000 гости. Той се казва Global Dream и е абсолютно чудовище в сферата. Компанията, отговорна за него, MV Werften, се отказа от проекта, оставяйки го незавършен. Корабът е в корабостроителницата във Висмар, Германия. Там е и Global Dream II, който обаче предстои да бъде завършен.

Неотдавна стана ясно, че впечатляващият кораб Global Dream най-вероятно ще бъде бракуван, ако не се намери купувач, който да го поеме. Всичко пропадна, след като компанията зад него фалира през януари. За момента няма друга организация, която да завърши работата по 208 000-тонния кораб.

Подробности

Кристоф Морген, представител на банкрутиралата компания, каза пред германския вестник Die Welt, че макар действителната структура на кораба да е завършена, все още е необходима обширна работа, за да бъде готов за гости.

Досега са били похарчени над 1 млрд. евро. Междувременно туристическият гигант Stena оценява ситуацията и разглежда възможността за закупуване на кораба.

“Изправени сме пред краткия срок за изваждане на Global Dream от строителния док до края на 2023 г. Рециклирането на кораба в Турция е последно нещо, което бихме направили”, съобщават строителите.

За Global Dream II вече има нов собственик. Ще видим дали това ще се случи и с неговия побратим в халето, където се достроява.

Кораб за над 1 млрд. евро трябва да бъде продаден или нарязан за скрап (видео)

Източник: ladbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции