<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104528" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Здравните вл...

Костадин Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини (видео)

22 Октомври 2021
0 2014

Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини, обяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV бившият здравен министър и кандидат за депутат от ГЕРБ Костадин Ангелов.

„Така се казва на хората, че са защитени, а от медицинска гледна точка е опасно за техния живот – могат да загинат заради глупави управленски решения. Освен това противоречи на европейския регламент“, уточни Ангелов.

Нова промяна в мерките: Ще се издава сертификат и след първа игла, срокът за преболедували се удължава (видео)

Той напомни, че съгласно кратката характеристика на ваксините защита се изгражда 14 дни след поставянето на втората доза. Ангелов каза още, че правителството на ГЕРБ би въвело също зеления сертификат, но с гратисен период.

“Още в началото на лятото трябваше да се каже, че това ще се случи”, смята бившият здравен министър. Той препоръчва да се признава и наличието на антитела срещу вируса.

Костадин Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини

По думите му, служебният кабинет е спрял процеса на имунизация, а служебният здравен министър е обявил, че се съмнява във ваксините. Друг пропуск според него е, че през лятото болниците на са били подготвени за новата Covid вълна.

Костадин Ангелов призна, че по негово време сме били първо място по смъртност от Covid-19 в Европа, но подчерта, че в момента сме първи в света (по данни на „Джон Хопкинс“).

„Ние се справихме със започването на ваксинационната кампания. Тя стартира с 27% желаещи да се имунизират. Благодарение на информационната кампанията достигна до 60% желаещи през април“, твърди бившият здравен министър.

Костадин Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции