<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139470" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев обяви д...

Кой е Гълъб Донев – новият служебен премиер?

01 Август 2022
0 343

Кой е Гълъб Донев – новият служебен премиер?

Радев обяви датата на следващите избори и министрите в новото служебно правителство

Гълъб Донев е роден през 1967 г. в София. Завършва 35-та гимназия с преподаване на руски език. А първото му висше образование е във Висшето военновъздушно училище “Георги Бенковски”.

Въпреки че в интервюта изтъква, че е политически необвързан, издигането му съвпада с периодите, в които влияние в този ресор имат представители на левицата.

В структури на Министерството на труда и социалната политика Донев работи от 2001 г. Започва като директор на дирекция “Условия на труд и управление при кризи”. През ноември 2007 г. тогавашният министър Емилия Масларова (БСП) го издига за шеф на Главната инспекция по труда.

Изпращаме 2021 г. с исторически най-ниското ниво на безработица

След като през 2009 г. Младенов става министър (в първия кабинет на ГЕРБ), Донев е сменен “по целесъобразност”. Намира обаче работа като зам.-председател в държавната агенция “Държавен резерв и военновременни запаси”.

Връща се в Министерството на труда и социалната политика като зам.-министър по времето, когато министър е Ивайло Калфин (АБВ) – вече във втория кабинет “Борисов”. Подава оставка след оттеглянето на Калфин и не му е предложено да остане. След това е заемал длъжностите зам.-директор на дирекция “Административно и информационно обслужване” и зам.-директор на дирекция “Вътрешен одит” на Министерството на отбраната.

Кои са спряганите имена за министри в следващия служебен кабинет?

Към социалната сфера се връща, присъединявайки се към екипа на избрания за президент през 2017 г. Румен Радев. Назначен е като негов секретар по социални политики и здравеопазване. На два пъти – през 2017 г. и през 2021 г. е служебен министър на труда и социалната политика, като в правителството на Стефан Янев е и вицепремиер.

Кой е Гълъб Донев – новият служебен премиер?

Източник: Дневник

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции