<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114484" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Асен Василев:...

Кой ще има право да получи около 6200 евро за електромобил?

11 Януари 2022
0 8210

Кой ще има право да получи около 6200 евро за електромобил? Отговор дава bTV.

В рамките на ОП “Околна среда” за следващия програмен период би следвало да има заделени 30 милиона евро. Te са за подпомагане с около 6200 евро на човек, който реши да си закупи  електромобил.

Това обясни в ефира на bTV Radio вицепремиерa и екоминистър Борислав Сандов

Кой ще има право да получи около 6200 евро за електромобил?

Държавата ще дава над 6000 евро субсидия при покупка на електромобил? (видео)

“Говорим за нов електромобил и говорим за хора, които живеят в населени места с превишени нива на финни прахови частици. Идеята е на първо място да намалим замърсяването от транспорта, чрез подпомагане на хората с около 20% за закупуването на нов електромобил. Така да се намалят драстично емисиите”, обясни той.

Попитан дали ще има изисквания какъв трябва да е старият автомобил, за да се субсидира конкретния шофьор, Сандов обясни:

“Всеки, който реално закупи нов електромобил ще бъде подпомогнат по този начин. На всички ни е ясно, че човек, който има много стар автомобил, вероятно не може да си позволи да си закупи чисто нов електромобил. В този смисъл ще бъде абсурдно, ако ние стимулираме хората първо да си закупят стар автомобил, който иначе не ползват само и само да могат да влязат в тази програма”, топълни екоминистъра.

Кой ще има право да получи около 6200 евро за електромобил?

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции