<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113680" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ще има ли Бъл...

КПКОНПИ откри данни за корупция в МЗ при купуването на тестове за учениците

04 Януари 2022
0 488

КПКОНПИ завърши проверката в Министерството на здравеопазването за проведени четири процедури за закупуване на бързи антигенни тестове за ученици, предава NOVA.

Проверката е започнала на 9 декември 2021 г. по сигнали и по медийни публикации за допуснати сериозни нарушения при избора на изпълнители.

Изискани са документи, снети са сведения от министъра на здравеопазването и министъра на образованието, заместник-министри от МЗ. Включително и от бившия заместник-министър Димитър Петров, както и началник-кабинета на същото министерство, от председателите и членовете на комисиите за обществените поръчки, от представители на търговските дружества – участници в процедурите. С решение на КПКОНПИ, всички материали са изпратени на прокуратурата поради наличие на данни за извършени корупционни престъпления.

Над 62% от малките ученици вече са в клас

Събрани са данни за промяна на условията по процедурите на етап подписване на договор, след извършена оценка и класиране на участниците. Установено е, че определени търговски дружества са били толерирани и определени доставки са били забавени, в резултат на което са били облагодетелствани фирми и това е довело до ощетяване на бюджета на Министерство на здравеопазването.

КПКОНПИ откри данни за корупция в МЗ при купуването на тестове за учениците

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции