<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133212" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нобеловият л...

Кръстовище в София ще носи името на Филип Трифонов

11 Юни 2022
0 566

Кръстовище в София ще носи името на Филип Трифонов, пише в. Дневник.

Възпоменателен знак – пейка, чийто дизайн е вдъхновен от филмова лента, ще бъде поставен на кръстовището, което ще бъде назовано на известния актьор Филип Трифонов в столицата. Това е записано в мотивите на предложението на инициативен комитет с председател Димитър Бочев, което бе одобрено от Столичния общински съвет. Кръстовището се намира между трите улици “Милин камък”, “Крум Попов” и “Акация” в софийския квартал “Лозенец”.

Почина големият български актьор Филип Трифонов

Кръстовище в София ще носи името на Филип Трифонов
Снимка: в. Дневник

Извecтният бългaрcки aктьoр Филип Трифoнoв почина през 2021 година на 73-годишна възраст.

Филип Трифонов следва aктьoрcкo мaйcтoрcтвo във ВИТИЗ в клaca нa Aпocтoл Кaрaмитeв от 1969 до 1973 г. Първата си роля в киното изиграва още преди да завърши академията. Тя е именно известното му превъплъщение като Ран във филма на Людмил Кирков “Момчето си отива” през 1971 г.

Драматичният актьор Филип Трифонов е известен още с ролите си във филмите “Оркестър без име”, “Преброяване на дивите зайци”, “Адио, Рио” и др. Той игра на сцената на Сатиричния театър, на театър “София”, на Драматичния театър “Никола Вапцаров”-Благоевград и др.

През 2018 г. Трифонов беше удостоен със званието “Почетен гражданин на София”.

Източник: в. Дневник

Видео: YouTube/БСТВ

Кръстовище в квартал “Лозенец” ще се нарича “Филип Трифонов”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции