<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132665" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шаман е новия...

Край на купуването на оръжия от деца в Ню Йорк

08 Юни 2022
0 618

Край на купуването на оръжия от деца в Ню Йорк постави губернаторът Кати Хочул, цитиран от El Confidencial. Той обяви, че повишава минималната възраст за придобиване на оръжие на 21 години. Това се случва след поредицата смъртоносни стрелби от последните седмици, включително и в начално училище в Бъфало. Там бяха убити 19 ученици и техни учители.

В опит да намали епидемията от насилие с огнестрелно оръжие в северноамериканската страна, Хочул въведе нови мерки. На лицата под 21-годишна възраст е забранено да купуват или притежават полуавтоматична пушка. А продажбата на бронежилетки на служители на правоприлагащите органи, наред с други, е ограничена.

“Насилието с оръжие е епидемия, която разкъсва страната ни. Мислите и молитвите няма да решат проблема, но силните действия ще го решат“. Това подчерта Хочул, след като подписа десет законопроекта за контрол на оръжията. И добави: “Чуват се изстрели, спускат се знамена и нищо не се променя, освен тук в Ню Йорк”.

Край на купуването на оръжия от деца в Ню Йорк

Нападателят от Тексас е предупредил онлайн, че се готви за масова стрелба

Президентът на Съединените щати Джо Байдън се появи миналия  четвъртък в Белия дом, за да поиска от Конгреса да забрани оръжията за нападение в страната и да установи по-строги закони за контрол.

Стопанинът на Белия дом също призова за по-строги закони за проверка на миналото и повишаване на минималната възраст за закупуване на оръжие до 21 години. Обръщението на Байдън към сънародниците му дойде ден, след като въоръжен мъж уби хирурга му и трима други в болницата “Сейнт Франсис” в Тълса, Оклахома, а при друга стрелба на 24 май загинаха 21 души, 19 от които деца и двама възрастни, в началното училище Роб в град Увалде, в щата Тексас, в южната част на Съединените щати. На 15 май десет души бяха убити и трима бяха ранени по време на стрелба в супермаркет в град Бъфало, щата Ню Йорк, в северната част на САЩ. 

Край на купуването на оръжия от деца в Ню Йорк

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции