<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=161015" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъже влизат с...

Кубрат Пулев е напът да се сдобие с общински имот на атрактивна цена

25 Януари 2023
11 654

Кубрат Пулев е напът да се сдобие с общински имот на атрактивна цена, съобщава “Дневник”.

Кметът на район “Витоша” Теодор Петков от ГЕРБ предлага общински имот в “Киноцентъра-II част” да бъде продаден на боксьора Кубрат Пулев.

Теренът е с площ 622 кв.м, а общинският оценител “Софиинвест” смята, че струва 122 556 лева. Това се равнява на 197 лева/кв.м. Предложението бе разгледано на комисията по архитектура на общинския съвет.

Правим уточнение, че Пулев е собственик на съседния терен от 524 кв.м.

Кубрат Пулев е напът да се сдобие с общински имот на атрактивна цена
Снимка: Facebook Kubrat Pulev

“Това е абсурдно ниска цена! Продажбите в района на “Киноцентъра” по най-ниски цени са 200 евро/кв.м, което е два пъти повече от предложената”, обяви общинският съветник Борис Бонев от “Спаси София”. Да се направи преоценка на имота, предложи той. Председателят на комисията арх.Ивайло Петков от ГЕРБ каза, че този аспект е отговорност на комисията по бюджет и финанси. “Вероятно финансовата оценка ще се коригира там”, предположи той. Постоянно го правим в комисията по финанси, потвърди Бойко Димитров от “Демократична България”. Той обясни, че оценката на имота със сигурност ще се завиши във финасовата комисия.

Общинският имот не е предложен на търг, а се продава директно, което поражда въпросителни. Същият терен не беше продаден от общинския съвет през 2021 г. Сега мотивът да няма търг е, че денивелацията е 10 м, има дере и релефът не позволява да се обособят два урегулирани имота (УПИ). Това е едно УПИ, от което половината вече се притежава от Пулев – 524 кв.м, а другата част е общинска, която той иска да купи, обясни юристът Борис Милчев от “Демократична България”.

Общинското дружество-оценител “Софинвест” е изготвило оценката. Тя отчита, че денивелацията на имота е 10 м, каза кметът на “Витоша”. Той се съгласи, че тя е “малко ниска”, макар да била доста по-висока от предишната. Искането на Пулев е от 2018 г., като през 2021 г. е било разглеждано в комисия, но не е гласувано.

Кубрат Пулев “принуждава” депутат да положи клетва (видео)

Оценката на “Софинвест” е със срок на валидност до 1 март 2023 г. Предложението на кмета на района бе одобрено от комисията, само Бонев гласува против, а трима – въздържал се.

Кубрат Пулев е напът да се сдобие с общински имот на атрактивна цена

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции