<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=192981" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицейски ч�...

Кучетата си лаят, а ремонтът на столичната улица “Шишман” си върви

08 Август 2023
0 170

Кучетата си лаят, а ремонтът на столичната улица “цар Иван Шишман” си върви, споделя stolica.bg.

Сезонът на ремонтите в София е в разгара си. Свределчета и циркулярчета весело жужат по улиците, а столичани вече година чакат “Шишман” да бъде завършен. Поредните дейности вървят от 7-и август миналата година, но тази дата съвсем не бележи тяхното изконно начало.

Фирмата изпълнител разкопава и зарива емблематичната улица по познатата схема “ремонт на ремонта” от 2019 г. насам. Явно на нея ѝ е убегнал един много важен фактор – тая работа с ремонтите се оказва много трудна.

От Столична община обясняват, че първо е положена нова настилка в краткия участък от ул. „Граф Игнатиев” до ул. „Паренсов”. През 2021 г. е сменен топлопровод, а по-късно и водопровод. Миналото лято започва и полагането на новата настилка на улицата.

На всичкото отгоре бачкането тръгнало и посред лято, баш по време на жегите. Абе като цяло всичко пак върви срещу Община и изпълнител, а те се трудят ли, трудят.

Кучетата си лаят, а ремонтът на столичната улица &#8220;Шишман&#8221; си върви
Йорданка Фандъкова – кмет на София.

Ремонт на улица блокира най-голямата търговска зона в Пловдив (видео)

Столична община искала да налага санкции, но май нямала желание…досега

От подписания договор за реконструкция става ясно, че при забавяне от 20 календарни дни Столичната община може да прекрати договора. Ако пък не иска да го прекрати, то тя може да санкционира изпълнителя с до 30% от цялата сума, предназначена за обекта. Но от Общината са ларж и са си казали “Айде от нас да мине”.

И така, от приказка на приказка, вместо предвидените 130 дни, ремонтът вече празнува годинка.

Вчера, може би за подарък по случай рождения ден, Фандъкова оповести, че ще наложат на фирмата най-тежката санкция, която, по думите ѝ, се равнява на около милион и половина лева.

Айде честито и да ни е жив и здрав ремонтът – още дъъъълго да си го търпим!

По материала работи: Веселин Алексиев

Кучетата си лаят, а ремонтът на столичната улица “Шишман” си върви

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции